Fashion

Design Takshitat & Kaftans

Zieneb’s ‘Passion for Fashion’ gaat ver! Zij zoekt al haar jurken, stoffen, attributen en accessoires zelf uit en tovert deze om tot prachtige creaties. Hiervoor gaat ze naar de beste plekken, bekend, moeilijk bereikbaar of nog onontdekt… Soms krijgen haar ontwerpen op de tekentafel vorm, soms tijdens het dagdromen op een terrasje en soms op een vaan haar speurtochten naar speciale stoffen en onderdelen. Zij koopt haar stoffen uit Nederland, Marokko, Dubai en zelfs uit het verre oosten.

Haute Couture

Zieneb ontwerpt naar eigen hand exclusieve Takshitat (meervoud van Takshitat) en Kaftans (of Caftans). Zij volgt hierbij de actuele trends, maar durft zeker ook haar eigen smaak en visie te verwerken in haar creaties. De ideale balans tussen de vormen, kleuren en figuren is haar uitgangspunt.
De takshita of takchita, ook wel Marokkaanse bruidsjurk of bruidslebsa genoemd, is een traditionele Marokkaanse kledingstukken voor vrouwen die vaak wordt gedragen wanneer er iets te vieren valt of zich een officiële gelegenheid voordoet. Men kan dan denken aan bruiloften welke vaak tijdens bruiloften, maar ook tijden andere feesten en gelegenheden worden gedragen. Men kan dan denken aan verlovingen, het Offerfeest (Id-ul-Adha), het Suikerfeest (Id-ul-Fitr), andere feestdagen, maar ook tijdens verjaardagen en officiële openingen.
Een takshita is over het algemeen samengesteld uit twee delen: een jurk als een eerste laag, vaak een luxe stof, maar niet rijk versierd of bewerkt; en een meer drukkere tweede laag of over-jurk die vaak knoppen (akaad) aan de voorkant heeft die met behulp van de traditionele sfifa en akaad als sluitingen dienen. De bovenste laag wordt vaak rijkelijk versierd met borduurwerk, kralen, lovertjes en glittertjes.
De Kaftan bestaat meestal maar uit een laag stof.
De moderne interpretaties van traditionele Marokkaanse kleding, met name de takshita, kaftan en jellaba worden jaarlijks tentoongesteld op de Caftan modeshow in Marokko en gehost door de bekende Marokkaanse modetijdschrift Femmes du Maroc.

Takshita verhuur & Kaftan verkoop

Heb je een leuke gelegenheid en wil je een exclusief kledingstuk huren of kopen? Neem gerust contact op met Zieneb voor de collectie, beschikbaarheid en voorwaarden.

Zomercollectie 2015

Dit is een deel uit de Zieneb.nl-zomercollectie 2015. Voor bezichtiging van de complete collectie kan je contact opnemen met Zieneb.nl.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”true” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”” album_title=”true” album_id=”3″]
TOP