Visagiste en Haarstyliste, maar wie ben ik nu?

Een vraag die ik mijzelf de laatste tijd steeds vaker stel. Een vraag waarbij ik het gevoel heb, haar antwoord steeds vaker te moeten verdedigen… De gedachten en vragen van een Marokkaans-Nederlandse visagiste…

Ik ben wie ik ben, maar wie ben ik dan?

Wie ben ik - Gedicht van een Visagiste & Haarstyliste

Klik op bovenstaand plaatje voor een grotere weergave, of scroll omlaag voor de tekst versie. Locatie van de foto: Kunsthof de Heuf

Laat je niet in een hokje plaatsen en doe dat ook niet bij een ander. Laat je niet leiden door angst, vooroordelen en onjuiste beelden en gegevens. Kom op voor de zwakkeren en respecteer iedereen. Sta open voor anderen en toon interesse. Geef complimenten, luister, deel verhalen en heb elkaar lief. Maak tijd voor familie en vrienden en geniet van de tijd samen. Wees geduldig en vraag je zelf af: “Wat wil ik bereiken in het leven en hoe wil ik na mijn leven herinnerd worden?”…

Wees creatief en ontpop je. Jaag jouw dromen na en werk aan jouw toekomst.

And last but not least: Enjoy your life!

Wees je zelf!

# jesuisune # Makeup Artist # Visagiste # Hairstylist # Fashion # Designer # Blogger # Businesswoman

#JeSuisZieneb

Liefs,

💋 Zieneb

—-

Ik ben een vrouw

Niet zwakker of minder

Maar anders dan de man

Ik ben een moeder

Maar ook echtgenote

En dochter van

Ik ben hier geboren

In het koude noorden

Maar mijn roots liggen

In warmere oorden

Ik ben van de groene polders

En de rode bergen

Soms van de voorgrond

Soms van het verbergen

Ik ben expressief

Soms agressief en explosief

Soms sentimenteel en sensitief

Soms druk, eigenwijs en impulsief

Soms onzeker en negatief

Maar zo veel mogelijk

Positief en creatief

Ik houd van beauty en fashion

Van mijn man, mijn

Kinderen en mijn mansion

Van klassiek en classy

En soms van panterprint en trashy

 Van modern en sensueel

Tot old school en traditioneel

Ik houd van tajine

En van hutspot

Zuurkool en mijn

Marokkaanse theepot

Ik ben van de sushi en de Suri

Van de ‘Nou!’, de ‘Wayaaw!’

En de ‘Tsjoerie!’

Ik ben Nederlander en Marokkaan

Maar net als mijn vrienden ook

Turk, Macedoniër, Surinamer

Molukker, Algerijn, Pakistaan,

Palestijn, Javaan, Syriër en Antilliaan

Ik ben een wereldburger

#JeSuisUnCitoyenDuMonde

#JeSuisZieneb

 

2 comments to “Visagiste en Haarstyliste, maar wie ben ik nu?”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Wow Zieneb wat een mooi gedicht! Prachtig geschreven en helemaal waar Supermooie foto van jou en je zoontje ook erbij! Ga zo door je bent zeer goed bezig. Mijn complimenten en keep up the good work! Liefs en dikke kus x Suus

  2. Hartstikke lief! #bloos
    Liefs,
    Zieneb.

TOP