Bruidsstyling voor drie bruidjes op één dag…

Vrijdag 28 augustus 2015

Koffie, vroeg op, cafeïne, hard werken, Bruidsmake-up, Bruidskapsel, bruidsstyliste, ziana, ziyana, bruidschoentjes

De wekker ging om 05:00 uur… KOFFIE! Ik had alles al de avond van te voren klaargelegd, dus ik kon al om 05:30 fris en fruitig naar Gerieke, mijn eerste bruid in Benthuizen. Rijden over smalle polderweggetjes, mooi licht van de zonsopgang en aankomen (6:30 uur) bij een liefelijk dijkhuisje met een weids uitzicht. Goedemorgen!
We waren lekker aan het babbelen terwijl ik haar kapsel en make-up verzorgde. Gerieke was al 2 maanden eerder bij mij thuis geweest voor een proefsessie. Een proefsessie is ideaal om rustig je wensen voor jouw bruidsmakeup en bruidskapsel te kunnen toelichten en uit te zoeken wat het beste bij je past voor jouw grote dag. Ik kon daarom gelijk aan de slag voor haar en we waren mooi op tijd klaar.
8:30 uur, Pieter kwam haar halen. Hij keek haar zo lief en verliefd aan: zijn bruidje die mooi voor hem zat te wezen in haar prachtige jurk. Wat een plaatje en kijk ze gaan…Bruidstyling voor mijn prachtige Hindoestaanse bruid

Tevreden klanten; missie geslaagd!

Op naar de volgende afspraak, nu in Oudenhoorn. Snel nog een berichtje aan mijn tweede bruid Irene: “Ik stap nu in de auto, met 45 minuten ben ik bij je. Groetjes, Zieneb”. Ik kom aan op de beloofde tijd. Still on schedule! “Koffie? Altijd goed!”.
Ik kon gelijk aan de slag en Irene liet het helemaal aan mij over. Ik leefde mij lekker uit! Ze kreeg mooie volle krullen, een half opgestoken kapsel met haaropvulling, haarverlenging en een prachtig bewerkte sluier vol blingbling! Haar make-up en wimpers waren naar wens.Bruidstyling voor mijn prachtige Nederlandse bruid

Zij blij, ik blij!

Tijd om te vertrekken. Irene riep nog na: “Kom je nog een keer een bakkie doen!?” “Heel lief! Doen we en jij bent natuurlijk bij mij ook van harte welkom!” riep ik terug. “Ik denk dat mijn zoontjes jouw schattige dochtertje Elize ook heel leuk gaan vinden!”.

Weer op weg, naar Rotterdam dit keer. De navigatie geeft 28 minuten aan. Dat red ik makkelijk!
Op tijd dus bij lieve Priya, mijn derde bruid van vandaag. Ik trof haar echter helemaal onder het geel aan! Zij was, zoals de Hindoestaanse traditie voorschrijft, helemaal ingesmeerd met kurkuma… Kurkuma schijnt dus goed voor de huid te zijn,  zowel bij inwendig als uitwendig gebruik. Je huid wordt na behandeling mooi en glad. Deze wortel (ja, kurkuma) helpt ook bij veel verschillende kwalen en aandoeningen! Meer weten over kurkuma? Klik op de link

Anyway, ik dwaal af, terwijl Priya onder de douche stond begon ik met het opmaken van haar nicht. Met Priya heb ik overigens ook een proefsessie gehad, dus ik wist precies wat zij voor haar bruidsstyling wenst. Toen ze weer fris en fruitig binnen kwam, kon ik mij weer uitleven. Haar wens was een prachtige volle knot, mooie Bollywood make-up en veel glitters, heel veel glitters… Love them! Ze had prachtige traditionele kleding aan: Een vol bewerkte goudbeige met paars sarie stof! Ik was er verliefd op! Vervolgens ook voor haar moeder en andere nichtjes de visagie en hairstyling verzorgd voor Priya’s  Bhatwaan (of bhatwān) in de zaal van Diamond Plaza.Bruidstyling voor mijn prachtige Hindoestaanse bruid

Zaterdag 29 augustus 2015

De dag na haar Bhwatwaan was haar huwelijksplechtigheid volgens de hindoeritus. Ik was weer om 11:00 op locatie: Diamond Plaza. Het feest begon om 16:00, dus we gingen weer los. Haar lieve moeder, tantes en gezellige nichtjes uit Suriname ook omgetoverd! De nichtjes hadden trouwens een lekker Surinaams accent, maar ook Surinaamse gekkigheid, streken en gezelligheid! We hadden echt lol!
Priya was in één woord beeldschoon. Dit maal in een gewaad van rood en goud. Ik denk wel dat ze nog een week spierpijn had van die 10 kg zware sarie!Bruidstyling voor mijn prachtige Hindoestaanse bruid

O ja, leuk feitje: Deze Marokkaanse schone (ik natuurlijk), doet gewoon saries wikkelen en draperen als een ervaren Hindoe. Van alle markten thuis en lang leve de multiculti rijkdom! Ik heb weer lekker cultuur gesnoven, maar moet nu toch echt loesoe naar mijn gezin!

Bij elk huwelijk leef ik mee, krijg ik de kriebels en komen de traantjes, maar die laatste probeer ik zo goed mogelijk te verbergen. Al die emotionele momenten: de vrouw wordt gehaald door haar man, huilende moeders, tantes, vaders die stiekem emo zijn en snel een traantje wegpinken. Hoe kan je het dan droog houden?

Ik vind het een eer om alles van zo dichtbij mee te mogen maken, te mogen genieten van jullie liefde voor elkaar en jullie geluk. Ik wens jullie allen een gezegend huwelijk toe, met heel veel liefde / lobi en het allermooiste wat je maar wensen kan! <3

Ik kijk weer uit naar mijn volgende bruiden.

Liefs,

TOP